Een eerste kennismaking met Pisek en omgeving.
Na een goede nachtrust voor ons en voor de honden, hebben we in de ochtend rustig de tijd genomen om te acclimatiseren.
We merken duidelijk aan Aikido dat hij wat ouder is (3.7 jaar) en meer gewend is geraakt aan een nieuwe omgeving en het slapen in de hondentrailer. Hij oogt relaxt.gras
De dag start met een wandeling in de directe omgeving van het huisje, ...wat een rust nog hier en groen! Vanmiddag zullen we vanuit ons huisje de trainings-sporen leggen, hoe cool is dat!
We hebben rond de middag afgesproken om te gaan trainen en keurig op de afgesproken tijd en plaats worden we opgepikt door onze Tsjechische kennis die ons voor rijdt naar een afgelegen stuk bos waar een kartbaan is aangelegd en waar een stuk veld middenin ligt wat als trainings-veldje kan dienen. Prima geschikt voor de routine training die we vandaag voor ogen hadden.
Samen met Willem nemen we rustig de tijd voor onze honden.
Met een goed gevoel bedanken we Markéta en rijden naar het stadion om een eerste indruk te krijgen. De mondioring wordt al opgebouwd en diverse andere teams lopen er met dezelfde gedachte. Niets doet nog vermoeden dat vanaf morgen alles vol zal staan met auto's, aanhangers en campers. Tijdens deze FMBB Wereld Kampioenschappen staan de volgende aantallen van honden ingeschreven: IGP 156 , 119 Mondioring , 154 Agility, 72 Obedience, 300 Show en 71 CanicrossBike journey. Zo'n 600 honden met alle geleiders en belangstellende !
Wat een evenement belooft dit te worden!!
Uiteraard hebben we al even een blik geworpen op de standhouders,.. "want er valt altijd wel wat nieuws te kopen" 😁.
slapen
De Tsjechen zijn het gewoon om tussen de middag warm te eten, ook wij besluiten met mekaar wat te gaan eten en in het restaurant maken we kennis met de Canadezen met wie we morgen de officiële training zullen doen. Daar wij en zij ook met een klein team zijn heeft de organisatie ons tezamen in het rooster opgenomen.
Ook de handen met de Amerikanen worden geschud, die aan dezelfde tafel zitten. Kijk... hier speelt de taal geen barrière, dat is wel even anders met de Tsjechen 😉.De sfeer is goed, iedereen nog relaxt,..om met de woorden van onze Duitse vrienden te spreken: " kein stress".
Na de voortreffelijke warme lunch gaan we ieders weegs, Sico en ik gaan boodschappen doen, onze eerste 'levensbehoefte' zijn aanmaakblokjes🤣, want vanochtend hebben we een uur nodig gehad om de houtkachel aan te krijgen, duidelijk dat we dat niet gewend zijn en met een simpele druk op de knop onze centrale verwarming doet aanslaan, dat is hier wel even anders.
Eenmaal terug bij het huisje pak ik mijn spullen om deze dag af te sluiten met een speurtraining. Aikido laaverkennent ons zien wat hij geleerd heeft, fijn om te zien dat hij ook hier groeit en zich blijft ontwikkelen, hij is nog zo jong en als hij geen nare blessures oploopt heeft hij nog een hele loopbaan in de hondensport voor zich. Met de juiste mindset kunnen we vol motivatie blijven trainen en daar doen we het toch allemaal voor. Een mooi resultaat als mee kunnen doen aan een WK is geen doel op zich maar een mooi gevolg van alle energie die we er met elkaar insteken. Ons doel is met veel plezier bezig zijn met onze honden op de hondensportvelden. Een deelname aan het WK is de kroon op ons werk!
De avond valt in, het koelt af en het wordt hier vroeger donker dan thuis in Nederland.
Binnen in het huisje wordt het al goed warm,..ja ja onze aanmaakblokjes zijn een echt uitvinding voor ons. De warmte zorgt ervoor dat de vermoeidheid merkbaar is en de enige plek die daar passend voor is, is de bank.
Morgen vroeg dag, we hebben met de coaches afgesproken op tijd in het stadion te zijn voor het aanmelden met de juiste papieren.
Morgen zal voor ons de heuse kick-off zijn!
locatie