De Finale dag, we hebben een nieuwe wereld kampioen...
 
Al vroeg zitten we allemaal aan het ontbijt om bijtijds in het stadion te kunnen zijn om Ralph te supporten. 2Echter nog vroeger begon de ochtend met via livestream kijken naar ; de Italiaan die er heel goed voorstond, en naar de favoriet van Duitsland, of ik kan beter zeggen één van de favorieten, want Duitsland is en blijft oppermachtig als het om ons IGP programma gaat.
Hoewel de keurmeester op B het gehele WK volgens eenzelfde lijn had gekeurd vielen we van onze stoel af toen we de beoordeling van de Italiaan hoorde. Van te voren had iedereen even meegerekend, wanneer deze geleider 91 punten voor appèl zou lopen zou hij Wereld Kampioen worden. Echter wat hij liet zien tijdens het appèl werd eerder op dit WK met een kwalificatie Goed beoordeelt en deze man kreeg zonder blikken of blozen exact de 91 punten die hij nodig had oftewel een kwalificatie te hoog! De verbijstering was/is groot. Er is niets mis mee om eens een ander volkslied te horen dan het Duitse maar om op zo'n manier de felbegeerde titel te 'krijgen'..... hmmmm " dat vinden we niet raar,....maar wel heel bijzonder" 😳🤔
Ralph start in een koppel van 3, gelukkig heeft hij hier geen last van daar hij als eerste mag lopen. Eerder deze week had ik al beschreven wat de keurmeester meeneemt in zijn beoordeling.
Op dit WK is duidelijk dat in afdeling B het niet meer genoeg is dat je hond de oefeningen slechts uitvoert in technische zin. Het gaat voor een heel groot deel over hoe de hond de oefeningen doet! De uitstraling, de energie, de connectie baas-hond. Dit zijn heel belangrijker peilers geworden in het 'nieuwe' beoordelen. ....
Bovenstaande meegenomen en nog een fout in de terugsprong van de klimschut en een fout in de vooruit oefening heeft Ralph zijn WK afgesloten met een voldoende beoordeling voor zijn appèl.
Na het appèl van Ralph struinen we de standjes af, kijken of er nog iets is wat we niet hebben😀.
En de rest van de dag brengen we onze tijd door op de tribune waar we met terugkerende bekende leuke gesprekken voeren. Internationale contacten zijn altijd leuk tijdens dit soort evenementen.
Na een demonstratie van de politie met diensthonden is het tijd voor de ceremonie. Met vlaggen en honden van al de deelnemende landen is het een kleurrijke presentatie op het veld. Het WK FCI 2019 heeft dit jaar een Italiaan als Wereld Kampioen met een Duitse herder, 100-91-94=285
De Duitse Sina Bosch had 96-97-92=285, waarbij de hoogste aantal punten in het manwerk doorslaggevend waren.
Haar performance was geweldig!
Volgens de statistieken op WorkingDog deden er dit jaar 165 honden mee, 119 reuen en 46 teven.
Volgens mij zijn er 141 honden aan de start verschenen. De jongste hond was 3 jaar en 4 maanden en de oudste hond 10 jaar en 1 maand. Er zijn 36 honden gezakt op speuren, 14 honden gediskwalificeerd op afdeling C en 2 gediskwalificeerd op afdeling B. Wij zijn geëindigd op een 20ste plaats, WAUW ! 90-87-90=267 punten. Vorig WK een 23 ste plek, wat een mooie groei laat onze Aikido zien.
Super, super blij zijn we vooral met hoe hij zich in dit WK heeft laten zien.
Vandaag is Aikido jarig, het A-wurf vom puren Leben is 4 jaar geworden. Al 3 WK's heeft Aikido laten zien dat hij het waard is om zoveel energie in onze trainingen te steken.
We gaan door op de ingeslagen weg;
Ik hoop nog vele trainingsuren met Bianca door te brengen om ons appèl te blijven 'shapen' . Ik hoop dat de selecte groep mensen die we ernaar vragen, ons eerlijke feedback blijven geven. Ik hoop nog vele uren op onze club in Beesd in ontspannen sfeer te kunnen trainen.
Maar bovenal hoop ik nog heel lang met Sico veel plezier te beleven aan onze sport met als 'kroon op het werk' naar grootse evenementen te kunnen als deze!
Team Stormvogels bedankt in willekeurige volgorde;
De commissie werkhonden met coaches en betrokken voor de organisatie voor Team NL, onze sponsoren oa. de NBG en Happy Dog, de pakwerkers die ons gaande weg geholpen hebben, Jordi, Fabian, Bennie, Edris, Nicky, de efforts van Fips en Romy, de prachtige foto's van Maatwerk fotografie Marielle Verseveld, de mentale support van Anton, Marloes en Bianca, onze webmaster Remco , onze dierenarts Anneke Schellinghout, en fysiotherapie CareWorks.
🙏
THNX
Manon&Sico
Team Stormvogels.
15 september 2019

2

2

2

2