Wij zijn klaar!
 
We sluiten dit WK van de FCI 2019 in Oostenrijk af met het speuren.
2
Vandaag is het speurdag voor team NL.
In de ochtend was het de beurt voor Peter en mijzelf en in de middag Chris en Arjen.
De Hongaarse keurmeester voor speuren, wilde een hond zien speuren met een duidelijke drive naar voren, snelheid was voor deze man geen issue mits de hond echt aan het speuren was. Een draai of het overlopen van een hoek werd minimaal bestraft.
Na het speuren nam hij uitgebreid de tijd om strek voor strek toe te lichten over hoe hij het speuren zag en op welke wijze hij dit interpreteerde. In zijn beoordeling over Aikido was duidelijk dat hij de rustige manier van speuren niet kon waarderen, hij zag liever meer drang en drive. Het verwijzen van de voorwerpen vondt hij wel excellent. Aikido’s spoor werd doorkruist door een wildspoor en omdat Aikido zich hier prima doorheen wist te werken waardeerde hij het speuren nog net met een ZG=> en kregen we 90 punten.
Zelf waren we heel tevreden over zijn werk. Hij speurde zoals hem geleerd is, een rustige tempo, rustig uitwerken van hoeken en als hij iets ‘kwijt’ is rustig blijven uitwerken waarbij hij achterwaarts het spoor terug loopt. De voorwerpen met juiste attitude verwezen en in beheerst tempo na commando weg bij de voorwerpen.
In tegenstelling tot de keurmeesters op het WK in Pisek, afgelopen mei , vond deze keurmeester dat helemaal niks.
Jury sport is mensenwerk waar persoonlijke voorkeuren m2eespelen, daar is niks mis mee en wij kunnen met trots zeggen dat hij goed gespeurd heeft.
Peter en Arjen speurde met honden die de juiste drive en drang naar voren hadden.
1 voorwerp overlopen kostte Arjen veel punten. De hond van Chris had het ondanks een snelle start al snel moeilijk en zijn speuren is afgebroken.
Op YouTube kon men live meekijken met het speuren en dat is een echte aanvulling op de beleving van een WK als dit! Zeker wat het speuren betreft kun je beter op een scherm door de ingezoomde telelens het speuren volgen, dan vanaf de kant waar de meegereden supporters stonden.
Wij sluiten dit WK af met een mooi resultaat.
90-87-90, een puntentotaal van 267.
Op ieder WK wordt weer anders gekeurd en soms is een keurmeester moeilijk te volgen. De grote gemene deler is echter wel helder. Een IGP sporthond moet energiek, temperamentvol en met drive en drang zijn/haar werk willen tonen en samen willen werken met zijn/haar geleider. Honden die op die manier kunnen werken is een genot om naar te kijken. Dat maakt onze sport ook zo mooi.
Voor mij en Peter, Arjen en Chris zit dit WK erop.
Er zou een spanning van mijn schouders ‘moeten’ vallen, maar dat is nog even niet zo. Mijn ‘kwartje meestal wat later’ .
Ik sta nog ‘aan’. De komende dagen zal ik terugkijken op een de enerverende dagen die we hier hebben. Het is hard werken in de wedstrijd-modus. En zeker niet alleen voor mij en Aikido. Zonder Sico was dit alles überhaupt niet gelukt. Altijd samen onderweg, samen trainen, samen overleggen, de juiste mensen vragen mee te denken en mee te trainen. Kortom wanneer ik over wij schrijf, bedoel ik Sico, Aikido en mijzelf.
Thanx maatje !! Held, topper ben je 😉😘.
Tijdens dit WK waren onze clubgenoten Anton & Marloes mee,... hoe fijn was dat! In de spanning van alles gewoon lekker met elkaar even tot rust te kunnen komen, te eten, te trainen, te lachen, kortom te ‘sparren’ met elkaar.
Morgen is het de laatste dag van dit WK FCI 2019.
Ralph mag zijn laatste onderdeel het appèl doen, hij heeft al 2 mooie resultaten behaald. 👊
De wereld kampioen is nog niet bekend, het kan nog spannend worden!
Relaxt idee om dat vanaf de tribune te mogen gaan zien.
Het laatste verslag volgt morgen.
Heel leuk om te lezen dat jullie de verslagen zo waarderen.
Dat is in ieder geval de motivatie om ondanks 😅alle vermoeidheid ‘s avonds laat met de iPad op schoot te schrijven en mijn webmaster Remco, vaak midden in de nacht, het verslag te sturen wat hij vol overgave weer geweldig snel op de website plaatst. 🙏
 

2

2

2

2

Speuren wordt livestream in stadion getoond.

2