Speuren, Trainen, Tribune, Wenen...

Al heel vroeg in de ochtend is Ralph onderweg naar de speurvelden en rond 8.30u zien we in de groepsapp staan dat Ralph 93 punten heeft gespeurd, een heel goed resultaat ! Ralph gaf aan heel tevreden te zijn met het speuren van zijn Nero waar hij weer als vanouds vol vertrouwen achter liep. Een mooi result

2

aat om de dag mee te beginnen. Aan het ontbijt zit iedereen dan ook lekker ontspannen. De Nederlandse delegatie om het WK van 2020 te promoten, is inmiddels ook gearriveerd in het hotel. Het mooie weer geeft de dag net even een extra glans, het is goed toeven in de binnentuin van het hotel met een kopje koffie zo in de vroege morgen.
De vermoeidheid sluipt er zo langzamerhand in. Meedoen aan een WK, of dat nu als deelnemer of coach of instructeur of als betrokkene anderzijds is, het is bere vermoeiend. Je loopt iedere dag met het team onder spanning en dat kost energie. Het is geenszins te vergelijken met het trainen een paar keer per week of een wedstrijd weekend.
Vandaag gaan we in subgroepjes onze weg.
Zo gaan er een aantal naar Wenen om de stad te bezichtigen. Wenen is vanaf hier heel goed te bereiken met de metro, maar voor de on

geoefende openbaar vervoer reiziger bleek het allemaal niet zo heel erg vanzelfsprekend, hoorde we bij hun terugkomst 😉
Andere hadden hun plekje al weer op de tribune ingenomen en wisten de in- en outs van de wedstrijd goed bij te houden.
En wij zijn naar de toegewezen club gereden om nog even lekker ontspannen wat appèl te trainen.
In de middag rijden we nog even naar het stadion. Het is een heel stuk drukker inmiddels geworden. De auto's, campers en caravans staan strak naast elkaar. Iedere plek wordt streng gecontroleerd door de 'pleinwachters'. Heb je geen kaart of sta je vuiten de vakken, dan wordt je vriendelijk verzocht te vertrekken, wanneer je geen gehoor geeft aan de verzoeken dan wordt je uiteindelijk weggesleept. Dit wordt overigens wel netjes meerdere malen omgeroepen.😳
Vele handhavers lopen hier in groene pakken die de uitstraling van het leger hebben, of dat echt zo is of dat het de uniformen van de plaatselijke scouting is, dat is mij nog niet duidelijk.
Op het scorebord ( en overigens ook online op de site van WorkingDog/Caniva) is te zien dat er al een flinke uitval is door gezakt te zijn met speuren of gediskwalificeerd te zijn.
Vroeg in de avond lopen we nog even langs de rij standjes. Om vervolgens terug te gaan naar het hotel. We gaan eten in het hotel en dan bankhangen en niksen.
De batterij is even leeg en moet worden opgevuld. Sommige gaan naar de feestavond, en andere doen het vanavond net als wij gewoon even rustig aan. De feestavond is ieder jaar weer een traditie die veelal neerkomt op heel, heel lang wachten op.... tja van alles eigenlijk; Eten, muziek, vertier.
Morgen is de dag van mijn appèl, en ook Peter, Arjen en Chris en lopen appèl ( al heel vroeg!) en Ralph mag manwerk doen. Een hele dag zal ons team NL dus in de weer zijn. Dat belooft een spannende dag te worden.
Morgen al weer dag 7. Een week waarin weer heel veel indrukken zijn opgedaan! Tijd om het allemaal even rustig op een rijtje te zetten hebben we niet. Straks, ...na het WK, dan komt de rust. Voor nu full drive, high spirit en go for it!!

 

2

2

Speuren live te volgen in het stadion.

2