' The Good, the better and the best dog '
 
Met deze woorden sluit Frans Jansen, president van de FCI de welkoms woorden af, tijdens de openingsceremonie op het veld.
En dat is wat het is.2
ALLE honden die hier vanaf morgen 'hun beste beentjes voor' gaan zetten zijn allemaal GOEDE HONDEN.
Er zullen betere honden zijn en op zondag weten we wie de beste hond van dit Wereld Kampioenschap zal zijn.
Vanochtend om 8.00 uur zaten we weer met elkaar aan het ontbijt.Hierna zijn we met elkaar achter Nico aangereden die ons naar de toegewezen trainingslocatie brengt.
Een klein half uurtje verder worden we gastvrij ontvangen op de Oostenrijkse club.
Ralph krijgt nog even een korte presentatie van een pup uit zijn Nero die door de trotse eigenaresse enthousiast werd voorgebracht. Het zonnige weer levert een extra positieve bijdrage en iedereen die wat wilde trainen heeft dat ook kunnen doen.
Zelf hebben wij appèl gelopen waarbij beloning door spel een grote rol speelde. Marloes filmt alles wat ik doe en na mijn training kijk ik zelf nog eens kritisch naar onze performance. Er blijft altijd wat te zien en altijd wat te verbeteren, maar de realiteit is dat ik daar nu niet zo heel veel meer mee kan.
De trainingen zijn gedaan, het gaat nu om onze beider mindset.
Het manwerk houden we kort en energiek. We gaan de 6 verstekken revieren, ik beloon na het derde verstek met Aikido's favoriete bijtrol en stuur hem daarna nog eens de vier verstekken waarna hij vol gif aankomt in het aanblaf verstek waar Anton opnieuw voor de gelegenheid de rechtermouw heeft aangedaan. Een prima oefening voor ons! We sluiten onze training tevreden af.
Ik neem rustig de tijd om de honden even uit te laten, wat hier prima gaat, want de club ligt midden in het bos.
Voor de lunch is pizza geregeld en rond half 2 komen we aan in het stadion waar we om 14.00uur een presentatie van 'de witte hond' voor afdeling B krijgen en daarna zien we de vier pakwerkers met twee honden werken zodat we ook daar een goed beeld van krijgen. Eigenlijk zien we ze 'niets raars' doen. Het pakwerk oogt netjes.
Een kleine twee uur later staan we allemaal klaar in ons tenue van oranje Happy Dog kleding voor de openingsceremonie. Als landnummer 21 lopen we tezamen met beide coaches Jos en Nico trots de sintelbaan op, de geluidsinstallatie galmt het Wilhelmus door het stadion, dan gaat er toch even iets door je heen. De Nederlandse toeschouwers zijn dan niet in grote getale maar we horen ze echt luid en duidelijk boven uit! Gaaf!,,
We sluiten netjes aan in de rij van voorgaande landen, en met het gastland Oostenrijk wordt onder luid gejuich het defilé afgesloten. Het is het woord aan de officials.
We worden om 18.45 uur in de naastgelegen tennishal verwacht voor de loting. Het blijft hier altijd een drukte van belang, een chaotische sfeer waarin de landenteams een zitplek trachten te vinden. Wanneer de loting eenmaal van start gaat, een half uur later dan gepland, gaat het vlot achter mekaar door2. Tijdens de vergadering die de Teamcoaches eerder deze middag hadden gehad is er door Jos lotnummer 15 getrokken, we mogen dus redelijk vooraan loten. NL 1 met mijn naam wordt op een groot scherm getoond,....wij zijn als land aan de beurt voor de loting.
Keurig in volgorde met de verplichte wedstrijdhesjes aan lopen we in een rijtje achter coach Jos aan om het podium te betreden. Een lange tafel vol ' sneeuwballen' met het logo van de FCI erin staan uitgestalt. Ik pak op gevoel één van de vele sneeuwballen en het lotnummer 50 wordt omgeroepen en vrijwel direct is op het grote scherm de tijden en dagen voor de verschillende onderdelen te zien. Ik ben tevreden met de tijden die aan mijn lotnummer 'hangen'.
Morgen, woensdag mogen we beginnen met het manwerk, donderdag hebben we 'niets' om vrijdag de wedstrijd te vervolgen met appèl en zaterdag sluiten we af met het derde onderdeel voor ons, het speuren.
Hieronder treffen jullie de tijden van Chris, Peter, Arjen en Ralph. Ieder klinkt tevreden, het blijft het 'lot' maar niemand heeft echt een ongunstige tijd geloot.
Na de loting treffen we mekaar allemaal in het hotel waar nog een briefing van de teamleiders bijeenkomst van die middag wordt gedaan door Jos en Nico. Met alle nodige informatie opgeslagen sluiten we deze drukke, lange dag af met een drankje en dan gaat ieder zijn/ haar weegs. Morgen begint de wedstrijd!
All the luck voor iedereen!
🍀🤞

2222