Veterinaire keuring & Teamtraining op het wedstrijdveld.
 
Om 07.45 uur treffen we mekaar allemaal in de eetzaal voor het ontbijt.
Onder het genot van een kopje koffie wordt iedereen rustig aan wakker en maken we ons 'op' voor de dag.2Het belooft een drukke dag te worden, wat ook wel blijkt want het is nu ik dit stukje schrijf 22.15 uur in de avond en we zijn net terug in de hotelkamer.
Na het ontbijt rijden we allemaal achter Nico aan die ons naar de officiële speur-trainingsvelden voorrijdt. Een ruime 40 km verder komen we aan op het meetingpoint waar we na een belletje van Nico's kant, we door de organisatie naar de toegewezen velden worden voorgereden. Wat een geweldige organisatie! , dat ze voor training gewoon velden toewijzen! Ieder heeft naar eigen invulling gespeurd, om tijd te sparen heeft ieder voor zich 'gewerkt'. Precies om 12 uur zijn we terug in het hotel waar de lunch klaar staat. Met elkaar spreken we het intrainen door. We hebben met 5 teamleden 25 minuten.
De reserve (Anja) is bij de officiële intrainingstijd niet meegerekend.
Er wordt besproken wat wie wil doen en in welke volgorde.
Wanneer iedereen exact weet hoeveel tijd welke oefening kost kan iedereen rustig doen wat hij/zij wil. Hier wordt niet in minuten gedacht maar in secondes,.... het lijkt de Formule 1 wel.
Na de lunch vertrekken we naar het stadion. Het hotel ligt vlakbij en met een klein kwartier rijden we het sportcomplex op.
Toen we voor de tweede keer langs een vriendelijk lachende mevrouw in uniform reden begrepen we dat zij de persoon bleek te zijn die de 'poortwachter' was tot de deelnemers parkeerplaatsen. Met en grote glimlach wees ze ons op een A4tje waar inderdaad (als je heel dichtbij stond) duidelijk op geschreven stond Parkplatz compititors.
Eenmaal geparkeerd hebben we rustig de tijd kunnen nemen om het stadion te verkennen.
Het stadion oogt prettig, het veld ligt er mooi bij, er worden vele standjes opgebouwd en kan gegeten en gedronken worden en de organisatie houdt zich keurig aan het tijdschema. 2
Precies volgens de tijdsplanning melden we ons bij de dierenarts die de veterinaire keuring uitvoert. Alle honden staan keurig klaar, de dierenpaspoorten houden we paraat. Als eerste van de 6 Nederlandse teamleden is Aikido aan de beurt. De dierenarts is duidelijk gewend aan werkhonden en handelt rustig en laat zich geenszins van de wijs brengen door Aikido's intimiderende geluiden. Hij luistert naar zijn hartslag, hij bekijkt de fysieke toestand van de hond, controleert de chip, checkt het dierenpaspoort en we mogen nog een meter of 10 'draven' en dan krijgen we 'groen licht' en is de volgende van ons team aan de beurt. Met een kleine 10 minuten staat iedereen weer buiten. Niks bijzonders, alles goedgekeurd.
Op de afgesproken tijd staat iedereen klaar op de sintelbaan. Niet eerder dan de tijdsplanning aangeeft krijgen we het sein van de wedstrijdleider om het wedstrijdveld op te mogen.
De mensen die Workingdog hebben en een ticket hebben gekocht voor de livestream, hebben de trainingen live mee kunnen kijken. Aikido had het 'dik' naar zijn zin op het veld, bruisend van de energie heeft hij in enkele minuten wat appèl oefeningen gedaan en na een heel korte pauze 6 verstekken foutloos en snel gerevierd om fel Anton ( die voor de gelegenheid het pak met de mouw heeft willen aandoen) aan te blaffen.
Vanaf de kant konden we de andere teamleden volgen. Niet alles ging gelijk een eerste keer vlekkeloos maar iedereen heeft wel de kans gehad om goed af te sluiten.
Na afloop hebben we vanaf het terras onder het genot van een drankje nog enkele andere landen zien trainen.
Hoewel het overdag met het zonnetje erbij echt lekker warm aanvoelt, koelt het hier snel af zodra de zon weg is.
Vroeg in de avond heb je hier echt je warmere kleding al wel weer nodig,....'dag' zomer, dat is wel even wat anders qua temperatuur als we dat vergelijken met Lignano FCI in Italië vorig jaar, waar het overdag zo'n 38graden was en het 's nachts lekker afkoelde naar 28graden😅.
Morgenochtend verzamelen we weer vroeg om na het ontbijt naar het officiële trainingsveld te rijden. Iedereen zal om 14 uur aanwezig zijn in het stadium om naar de zogenaamde 'witte hond' te kijken die het programma voordoet en waarbij de keurmeester hier en daar wat aandachtspunten benoemt.
Nu eerst bijkomen van een enerverende dag, morgenochtend weer vroeg op.
 

2

2