Team NL compleet!
 
Waneer we op zaterdagavond een laatste rondje met de honden lopen zien we de rode bus van Anja en Franjo het dorp inrijden, wat een 2ongelofelijk toeval dat, van alle dorpjes met hotels langs de weg, zij in exact hetzelfde dorp terecht zijn gekomen om de nacht door te brengen. In de dorpsbistro spreken we af wat met elkaar te drinken en we belanden in een traditioneel verjaardagsfeest met theater van zingende mannen erbij.
Op zondagochtend rijden we het laatste stukje van onze reis om rond de middag in het hotel aan te komen. Het hotel heeft rekening gehouden met ons team en we krijgen een speciale parkeerplaats voor de honden toegewezen, mooi overdekt en verlicht en onze kamer ligt naast de auto met aanhanger, hoe mooi is dat, zo kunnen we ze perfect in de gaten houden. De kamer is ruim en de bench voor Aikido kan prima op de kamer.
Het lijkt erop dat we rustige nachten gaan krijgen.
Met Nico hebben we afgesproken te gaan speuren en rond de klok van 16.00u rijdt Nico ons voor naar de nabij gelegen akker waar toestemming voor is gegeven om te oefenen. Chris en ik lopen onze sporen uit.
Arjen, Ralph en Anja hebben wat eerder op de dag al gespeurd.
Zoals deze oefen akkers eruit zien lijkt het goed te doen. Na geruime wachttijd werk ik het spoor met Aikido uit, we zijn super tevreden, mooie generale! Afhankelijk van de loting lijkt het voor ons niet wijs om nog een trainingsspoor te leggen, al is het maar dat de voertjes vrijwel direct massaal door de mieren en wespen worden aangevallen wat door Aikido niet echt als een prettige beloning werd ervaren.
Daar het zondag is, worden we voor het avond eten al vroeg verwacht. Om 18.00 uur verzamelen we ons allemaal in de eetzaal waar één grote tafel is gemaakt. De door Happy Dog gesponsorde teamkleding is door José Beck keurig klaargelegd in stapeltjes. Er wordt gepast, er worden handen geschud, er wordt gepraat over de speur ervaringen, kortom het is een levendige boel zo met elkaar, Team NL is compleet!
Een2 woord van welkom door coach Jos Beck maakt de opening voor ons officieel.
Na het eten heeft iedereen de tijd aan zichzelf. Wij gaan onze honden uitlaten en treffen Marloes en Anton voor het hotel aan. Zij zijn komen vliegen en zijn geland in Wenen wat hier maar 20 km vandaan is. Marloes heeft als dierenarts assistente een hele medicijntas klaargemaakt om in geval van ziek, zeer en ongemak de teamleden te kunnen assisteren met honden wanneer dit nodig zou zijn. Van ieder WK wordt geleerd en zo weten we dat ziek worden van oud water of bedorven kip, of gestoken worden op het speurveld, helaas scenario's zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Marloes neemt zoals afgesproken de tassen weer onder haar hoede en laat weten dat ieder teamlid bij haar aan mag kloppen wanneer dit nodig is. Top!
Maandagochtend wordt iedereen al vroeg aan de ontbijttafel verwacht, daarna zullen we gaan speuren voor diegene die dat willen en rond het middag uur zal iedereen vertellen wat die wil gaan doen tijdens de officiële intraining op het WK veld.
We hebben 25 minuten waarin we met elkaar het appèl en het manwerk moeten zien uit te voeren. We zullen ons goed moeten voorbereiden om iedere deelnemer voldoende tijd te bieden om zijn/haar oefeningen te kunnen laten doen.
De ervaring leert dat je een selectie maakt van een aantal oefeningen. Zo zullen de meeste wel een hoogtesprong springen en vooruit willen sturen en voor het manwerk willen revieren van de 6 verstekken en het aanblaffen in het verstek.
Meer tijd voor meer oefeningen heb je in de regel niet.
Voor nu kunnen we gaan genieten van een welverdiende goede nachtrust.
Aikido heeft zijn 'rust' al gevonden, heerlijk relaxt NAAST 😉 zijn bench.
Morgenavond zal ik verslag doen van de veterinaire keuring en onze training.

2

2

2