Off we go! .....

 

Het is zover, de Wereldkampioenschappen FCI 2019 gaan beginnen!!!!!
2
Zaterdag 7 september is onze eerste reisdag, vandaag hebben we 800 km gereden om morgen het laatste stuk van 400km te rijden.
Vrijdagavond hebben we alle bagage ingepakt. Daar onze clubvrienden Marloes en Anton en onze topfotograaf Marielle van Maatwerkfotografie met het vliegtuig, gaan nemen wij wat bagage van ze mee. Aikido en Blöf zullen in de voor hun vertrouwde trailer reizen. Hierin hebben ze voldoende ruimte en kan de binnen temperatuur goed geregeld worden, ik kan met een gerust hart zeggen dat ze comfortabel reizen en slapen. In de auto hebben we nog een extra bench mee. Vorig jaar tijdens ons WK in Italië bleef het tot laat zo
2
onrustig op straat, dat we Aikido op de hotelkamer hebben laten slapen en nu zijn we daar beter op voorbereid.
We hebben er zin in! Zondag zullen we aankomen en maandag is de veterinaire keuring en aan het einde van de middag mogen we intrainen op het wedstrijdveld.
Onze voorbereidingen zijn naar volle tevredenheid gegaan. We hebben na de Nederlandskampioenschappen eerst een heerlijke vakantie gehad met de honden. Vanaf begin augustus zijn we serieus richting dit WK gaan trainen. We hebben er weer vele kilometers opzitten en hebben weer mogen samenwerken met top mensen!! Dat blijft misschien wel het mooiste van het meedoen aan nationale en internationale wedstrijden, we blijven ons zelf prikkelen en blijven op zoek naar inspiratie en tips op de hondensportvelden. Geweldig om met elkaar gesprekken te voeren over honden, gedrag, en trainingen.
Aikido wordt tijdens dit WK 4 jaar, het is zijn 3de WK, hij heeft inmiddels de nodige ervaring mogen opdoen maar het is nog een jonge hond. In onze trainingen bouwen we vooral aan het vergroten van zijn zelfvertrouwen, de rode draad is plezier hebben.
Wij hebben hard getraind om hem fysiek sterk te maken om blessures zo veel mogelijk te voorkomen. De diverse oefeningen die speciaal voor sporthonden zijn hebben we stap voor stap opgebouwd en doorgetraind met het resultaat dat Aikido een core stability heeft van een geoefende body builder.
Ieder WK is een beleving op zich. We hopen op een mooi WK voor ons en onze NL teamleden; Ralph, Arjen, Peter, Chris en Anja. In het hotel zal het een gezellige boel worden, een grote delegatie Nederlanders die het komende WK Nederland 2020 gaan promoten zitten ook in ons hotel.
Ralph is gisteren aangekomen en heeft vandaag van de gelegenheid gebruik gemaakt om te gaan speuren, op de foto kun je een indruk krijgen van de uitstrekte velden.
Coach Jos is met aanhang ook gearriveerd in Achau, Oostenrijk. Peter deed vandaag nog mee aan de KNPV kampioenschappen Speuren en van wat we over de groepsapp hebben meegekregen was hij tevreden met de resultaten.
Wij hebben een voorspoedige reis achter de rug en lopen vanuit ons pension straks het dorp in om een hapje te eten.
Morgen zal het hele NL Team compleet in Oostenrijk zijn.
Ik ga opnieuw mijn best doen onze belevenissen dagelijks te beschrijven om jullie een impressie te geven van de sfeer.
Veel leesplezier!

2

 

 

 

 

 

C) Manon&Sico

2

2