10 augustus, Teambuilding / WK- trainingsdag.

Al vroeg rijden we naar het (voor ons) verre Gaanderen waar we om 10 uur verwacht worden voor een dag teambuilding/training met het FCI WK Team NL.
Het clubgebouw van kringgroep Slingeland ligt mooi in het bos, we rijden onze auto met aanhanger de ruime parkeerplaats op en zetten de combinatie op een plek onder de bomen, het belooft een warme dag te worden en zo staan de honden mede door een schaduw doek, goed in de schaduw.
In het clubgebouw heerst een gezellige sfeer, de handen worden geschud en onder het genot van koffie met taart is er een goed begin van deze dag.2
Op het programma van vandaag staat gezamenlijk; speuren, lunchen, appèl, pakwerk, foto's maken, kleding van de sponsor HappyDog en de Raad van Beheer passen en afsluitend eten met elkaar.

Coach Jos Beck heet ons allen welkom, samen met Gerard Besselink en Nico Sweebroek zullen zij het Nederlandse team coachen in Oostenrijk. Jan Veeneman maakt het coach team compleet, zijn aandacht zal grotendeels worden opgeeist om het WK2020 te promoten, wat in september 2020 in Nederland / Apeldoorn plaatsvindt. Een delegatie uit Nederland zal hierom ook aanwezig zijn in Schwechat met een promotiestand .
Het gehele NL team bestaat uit Arjen, Ralph, Peter, Chris ,Anja en mijzelf. We zullen echter met een veel grotere groep vanuit Nederland naar Oostenrijk vertrekken.
Zo heeft iedere deelnemer zijn/haar eigen betrokkenen mee waarvan een aantal mensen nu op deze zaterdag ook aanwezig zijn. Het belooft een gezellige groep te gaan worden, de meeste kennen mekaar wel van de wedstrijden of zoals in ons geval hebben we al eerder in een WK team met Ralph en Arjen gezeten.
Het wordt Aikido's 3de WK. Precies een jaar geleden waren de voorbereidingen voor Italië, en nog maar een paar maanden geleden waren we in Tsjechië voor de FMBB en nu gaan we mee naar Oostenrijk opnieuw voor de FCI.

Voor het speuren had Gerard voor goede trainingsvelden gezorgd. Een ieder van ons heeft naar eigen inzien zijn speuren kunnen trainen. Sico en ik zijn super tevreden met onze training, het blijft zo leuk om keer op keer kleine verbeteringen te zien wanneer we ergens specifiek op hebben getraind.
Met oog vo2or elkaar hebben we allemaal alle tijd gehad en tevreden kwamen we terug op de club waar we zo konden aanschuiven voor de lunch verzorgd door clubleden. Pakwerkers Nicky Kuipers en Edris Fathi hebben op uitnodiging de moeite genomen om naar Gaanderen te komen.
Daar er in Oostenrijk met rechtermouw pakwerkers op het 'korte' werk wordt gewerkt is Nicky hiervoor specifiek gevraagd.
Nadat iedereen appèl had gelopen, waarbij alle weersomstandigheden kort voorbij leken te komen, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om samen met Nicky het 'korte' werk 'droog' oftewel zonder hond te lopen. Het is toch anders zo met een pakwerker die de mouw aan zijn rechterarm draagt. Voor mij als geleider is het in iedergeval wennen, hoe ik na het verstek weg moet volgen, waar leg ik Aikido af voor het verhinderen van de vlucht, en hoe stel ik mijzelf naast Aikido voor het zijtransport op. Geduldig begeleide Nicky mij door deze onderdelen heen. Met Sico wordt doorgesproken wat we willen trainen tijdens het pakwerk en goed voorbereid kom ik met Aikido het veld op. Het bleek ook voor Aikido een nieuwe uitdaging. Wat fijn dat we deze training hebben kunnen doen. Met een goed gevoel sluiten we onze eerste training op een rechter pakwerker af. Weer een ervaring rijker! Cool!!
Nadat iedereen alle tijd had gehad om zijn pakwerk training te doen schoven we allemaal aan tafel om de dag af te sluiten met heerlijk eten van een zeer verzorgd buffet.
De gesponsorde kleding van HappyDog viel in de smaak. In de kleuren zwart-oranje zullen we als Nederlanders herkenbaar zijn in Oostenrijk. De garderobe is compleet gemaakt met kleding van de Raad van Beheer.
Nadat iedereen zijn reisplannen had verteld een de aankomst tijden in Oostenrijk bij coach Jos heeft doorgegeven sluiten we deze dag succesvol af.

We kunnen terugkijken op een goede teambuilding/trainingsdag en DANKJULLIEWEL kringgroep Slingeland voor de gastvrijheid, alles was geweldig verzorgd!
Bedankt Nicky en Edris voor jullie professionele pakwerk voor iedereen!

Op zaterdag 7 september zullen we onze reis naar Oostenrijk beginnen, we nemen een overnachting halverwege om goed uitgerust aan te komen. Onze voorbereidingen gaan volgens planning.
Sico en ik zullen nog heel wat trainingsuurtjes op het veld staan en waarschijnlijk ook nog heel wat kilometers naast elkaar in de auto doorbrengen.
Yes, we kijken er naar uit!
Ook dit WK zal ik van onze belevenissen in verslag doen op onze website www.teamstormvogels.nl

 

2